Vučić: Policija nije obezbeđivala proteste jer nema šta da traži na protivzakonitim okupljanjima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu, povodom protesta i blokada puteva koji su prethodne tri nedelje održani u više desetina gradova u Srbiji, da policija nije obezbeđivala te skupove jer “nema šta da traži na protivzakonitim okupljanjima”.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara na vojnom aerodromu u Nišu rekao da “kada organizujete nešto što je ilegalna, protivzakonita aktivnost, nemojte državne organe da pozivate da saučestvuju u ilegalnim aktivnostima”.

“Pozivate nekoga da blokirate auto-puteve. Ne može i nema pravo policija da u tome učestvuje. Policija ima pravo jedino to da zabrani. Organizatori nisu pitali policiju, nisu ni prijavili nijedan skup”, rekao je Vučić.

On je rekao da je “ponosan na ponašanje državnih organa” tokom protesta, kao i da ne vidi da je problem to što je policija legitimisala građane.

Vučić se izvinio “pretučenim običnim građanima koji ništa nisu bili krivi jer su želeli negde da prođu”.

Kako je rekao “za one koji su počinili krivična dela podrazumevaju se krivične prijave, kao i za one koji su učinili prekršaje idu prekršajne prijave”.

“Jedina posledica svih ovih protesta je da je došlo do velike preraspodele glasova, pa su Zeleni uzeli glasove ovim tobože velikim partijama u opoziciji”, rekao je Vučić.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x