Vučić o pokušaju paljenja srpske zastave: Albanska država reagovala promptno i odgovorno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom pokušaja paljenja srpske zastave u Tirani da je uvek nedopustivo skrnaviti tudje simbole ali da je albanska država regovala “promptno, ozbiljno i odgovorno”.

Vučić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) iz Tirane gde se na samitu inicijative Otvoreni Balkan ocenio da mora da se gleda u budućnost i racionalno posmatra i da se razume da se Albanci ljute jer se pale njihove zastave u Srbiji kada dodje njihov premijer Edi Rama u posetu.

“To je uvek slično u pojedinim državama ali naravno da je nedopustivo da skrnavite tudje simbole i mislim da je albanska država reagovala promptno, ozbiljno i odgovorno kao i sam premijmer Rama”, rekao je Vučić.

On je govorio pred nastavak samita u okviru inicijative Otvoreni Balkan, koju su pokrenuli lideri Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

Albanski premijer Edi Rama reagovao je na pokušaj paljenja zastave Srbije tokom jučerašnjeg protesta u Tirani, istakavši da su tokom njegove posete Beogradu na trgovima bile albanske zastave i da je policija uhapsila one koji su ih palili.

Više stotina gradjana demonstriralo je juče u Tirani, na poziv bivšeg albanskog predsednika i premijera Saljija Beriše.

Albanski mediji su preneli da je grupa demonstranata zapalila srpsku zastavu. Javili su da je bilo još nekoliko pokušaja skidanja zastava Srbije, okačenih u Tirani u znak dobrodošlice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x