Vučić izrazio nezadovoljstvo zbog okolnosti koje su sprečile posetu Lavrova Srbiji (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 6.06.2022. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harcenko sastali su se danas u Predsednistvu u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas nezadovoljstvo zbog okolnosti koje su sprečile dolazak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova u posetu Srbiji.

U razgovoru sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, Vučić je dodao da će “Srbija, uprkos svemu, čuvati nezavisnost i samostalnost u političkom odlučivanju i nastaviti evropski put uz negovanje tradicionalnih prijateljskih i partnerskih odnosa sa zemljama na svim kontinentima i očuvanje vojne neutralnosti”, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Bocan-Harčenko je danas obavestio Vučića o razlozima otkazivanja posete ministra Lavrova rekavši da je onemogućen da dođe, jer avion ruske vlade nije dobio neophodne dozvole za prelet na ruti do Beograda.

Harčenko je Vučiću uručio i odgovarajuće dokumente i izrazio zahvalnost srpskim vlastima na pomoći u pripremi posete, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je rečeno da se očekuje da uskoro dođe do sastanka šefova srpske i ruske diplomatije Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova.

Vučić je rekao da se nada da će se uskoro vratiti vreme mira i saradnje i da će dijalog i razgovor postati jedino sredstvo komunikacije u savremenom svetu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x