Vučić: Ima dovoljno i hrane i nafte, samo je pitanje cene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay. com IADE-Michoko
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ima dovoljno hrane i nafte i da građani ne treba da žure sa kupovinom, a da je problem samo cena te robe.

On je rekao da je osnovni razlog zbog čega će biti zabranjen izvoz pšenice i brašna iz Srbije to što je u ponedeljak bilo zahteva da se izveze 200.000 tona pšenice na administrativnom prelazu Merdare i drugim.

“To nikad u istoriji nije zabeleženo, nemamo toliko kamiona da prevezemo tu količinu. Prava je pomama za žitaricama”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju fabrike stočne hrane u Adaševcima o posledicama na velike izvoznike najavljene zabrane izvoza pšenice, brašna, kukuruza i jestivog ulja.

Dodao je da će Vlada Srbije pratiti stanje na tržištu i da će imati mogućnosti da proceni da li ima dovoljno pšenice za domaće tržište, ali i “za Skoplje, Podgoricu ili Bijeljinu”.

Istakao je da je izvoz jestivog ulja za tri dana porastao za 109 odsto.

Vučić je rekao da “imamo svega, soli, šećera, ulja brašna, pšenice, kukuruza i da ima više nego dovoljno za Srbiju”.

Dodao je da je u rezervama 800.000 tona pšenice i 1,5 miliona kukuruza i da se sada rezerve proveravaju, kao i da nije kao ranije da jedno piše na papiru, a da je drugo stanje u skladištima.

On je rekao da će se “voditi računa i o velikim izvoznicima da ne izgube značajan novac”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x