Vidovdanske svečanosti održaće se 25. juna na Zlatiboru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Dodela priznanja „Vitez Srbije“ u okviru manifestacije Vidovdanske kulturne svečanosti Opštine Čajetina, održaće se u subotu 25. juna, na Zlatiboru u Kulturnom centru, sa početkom u 18 časova.

Ovogodišnji nagrađeni priznanja su dobili kao istaknuti pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim dostignućima godinama unazad daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.

Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti jednoglasno je odlučio da Plaketu Vitez srpske književnosti dodeli Mileni Marković. Plaketa Vitez srpske glume pripala je Tihomiru Staniću, Vitez srpske muzike Radio Beograd 2, emisija „Od zlata jabuka“, Vitez srpskog vajarstva je Nebojša Savovoć-Nes, Vitez srpskog sporta Dušan Kutlešić. Vitez srpske medicine prof.dr Boško Milev, dok je Vitez privrede preduzeće Galens Invest za investiciju hotel „Zlatibor“ na Zlatiboru.

O nagrađenima:

Milena Marković, pesnikinja,dramski pisac,autorka brojnih scenarija za filmove i televizijske serije, profesor na FDU u Beogradu, aktuelna dobitnica NIN-ove nagrade za roman Deca.

Tihomir Stanić, dramski umetnik i producent. Popularnost i veliki broj nagrada su dokaz da je vrhunski pozorišni i filmski glumac. Gospodin Stanić je trenutno jedan od najpopularnijih i najangažovanijih srpskih glumaca. Glumi u pozorištu, krimi trilerima,televizijskim serijama , dramama, komedijama, sitkomima.

Emisija “Od zlata jabuka”, emituje se na Radio Beogradu 2 u kontinuitetu,od davne 1986. godine. Emisija je otvorena za sve muzičke događaje i ličnosti koje afirmišu izvorno muzičko stvaralaštvo od istraživača pa do melografa, etnologa, etnomuzikologa i izvođača.

Vajar Nebojša Savović Nes se dokazao kao vrstan poznavalac obrade kamena, u verovatno najtežoj i najzahtevnijoj oblasti izvođenja: realističkoj figuraciji u navedenom materijalu. Već godinama je angažovan na izvođenju mermerne reljefne ornamentike hrama Svetog Save u Beogradu i drugih zahtevnih projekata u regionu.

Prof. dr sc. med. prim. Boško Milev, specijalista opšte hirurgije
Načelnik odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Klinike za opštu hirurgiju VMA. Licencirani je za instruktor iz oblasti laparoskopske kolorektalne hirurgije.Profesor Boško Milev svoje znanje prenosi mladim lekarima na Katedri Hirurgije Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta Odbrane u Beogradu. Član je Srpskog lekarskog društva-a, i vodećih udruženja hirurga u našoj zemlji.

Sezona 2021/22 sa dve osvojene titule za KK Zlatibor će ostati u istoriji čajetinskog sporta, a Dušan Kutlešić je perjanica tog uspeha. Kao kapiten je predvodio saigrače do prvog mesta u Košarkaškoj ligi Srbije, i maestralno odigranog finalnog turnira ABA2 lige u Skoplju kada je osvojen najznačajniji trofej za čajetinski sport, a Kutlešić je bio najkorisniji igrač oba takmičenja

Galens Invest je jedna od vodećih domaćih građevinskih firmi sa velikim iskustvom i brojnim uspešnim projektima iza sebe. Hotel Zlatibor,kao njihova investicija, svojim sadržajima i termomineralnom vodom u velnes centru, doprinosi da se Zlatibor,kao destinacija, pozicionira na svetskoj mapi velnesa.
Hotel Zlatibor se prostire na preko 40.000 m2, – Izgrađen u skladu sa najsavremenijim arhitektonsko – građevinskim standardima, sa posebnim akcentom na dizajn enterijera, energetsku efikasnost, automatizaciju poslovanja i uz fokus na tehnologiju i funkcionalnost.Zlatibor Mountain Resort & Spa u ovom trenutku u svom kolektivu broji preko 200 zaposlenih, koji čine jedan mlad, uspešan i već dobro uigran tim. Hotel je kategorisan sa 5 zvezdica.

U programu učestvuju dramska umetnica Jelena Đukić i etno grupa Trag.

Vidovdanske kulturne svečanosti održavaju se 13. put pod pokroviteljstvom opštine Čajetina uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x