“Vi ste genetsko đubre”, nove dojave o bombama stigle u niške škole, deca vraćena kućama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: OŠ Vožd Karađorđe" Niš M.V.
Podelite vest

Mejl o navodno postavljenim bombama je jutros u 6.26 stigao na internet adrese više niških škola.

“Vi ste genetsko đubre, ne treba da postojite”  pisalo je u imejlu koji je dobila Osnovna škola “Vožd Karađorđe” u Nišu, rekla je za Srbija vesti direktorka ove škole Milena Kostić.
Sva deca koja su došla da nastavu prate u prepodnevnoj smeni, vraćena su kućama, a policija obezbeđuje školu.
“Učenici su evakuisani ili nisu ni ulazili u škole, pošto su mejlovi stigli rano jutros. U svim školama radiće se kontradiverzioni pregled”, rekli su u niškoj policiji.

Tačan broj škola koje su dobile dojavu o postavljenoj bombi u policiji nisu želeli da preciziraju, jer, kako su kazali, još im se zaposleni sukcesivno javljaju.

Prema nezvaničnim informacijama, među školama koje su dobile mejl sa upozorenjem nalaze se osnovne škole “Učitelj Tasa, “Čegar”, “Mika Antić”, “Bubanjski heroji”, “Dušan Radović” i “Vožd Karađorđe”.

—————————————————————————-

 U veliki broj škola u Novom Sadu i Južnobačkom okrugu jutros je stigla dojava o bombi, a roditelji su dobili obaveštenje neposredno pred početak nastave da deca ne dolaze u školu.

“Molim vas javite vašim odeljenjima da ne dovode decu u prvu smenu, prijavljeno je da je postavljena bomba. Niko ne sme da udje u skolu, za sada”, glasi poruka koju su roditelji jutros dobili od direktora jedne novosadske škole.

Kako prenosi Radio-televizija Vojvodine, svi direktori osnovnih škola na teritoriji Južnobačkog okruga su mejlom noćas dobili dojavu, te će policija pregledati zgrade.

Srednje škole nisu dobile dojavu.

Dojave su stigle na mejl osnovnih škola u Magliću, Kulpinu i Bačkom Petrovcu, prenosi “Storyteller”.

Za sada nema više informacija od Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete.

Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici danas neće danas ići a nastavu uz tim školama.

Ministartvo prosvete je potvrdilo da je na adrese 134 osnovne škole širom Srbije stigao mejl o navodno postvaljenim bombama, između stalih i u škole u Pirotu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x