Vesić: Spomenik Đinđiću iduće godine, civilizacijski iskorak, hvala Vučiću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: facebook Горан Весић
Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će spomenik Zoranu Đinđiću biti postavljen u Beogradu iduće godine, na dvadesetogodišnjicu od ubistva premijera Srbije, navodeći da je ovakvo odavanje pošte bio predlog Aleksandra Vučića.

“Taj njegov predlog je bio veliki civilizacijski iskorak u političkim odnosima u Srbiji, jer Vučić i Đinđić nisu bili politički istomišljenici. Time pokazujemo da poštujemo jedni druge”, rekao je Vesić za TV Pink.

Vesić je istakao da je “kao prijatelj i saradnik Đinđića veoma zahvalan Vučiću na tome”.

Kako jer Vesić rekao, Vučića i njega, kao nekog ko je prihvatio da to realizuje, “napadali su oni koji su imali priliku da podignu spomenik Đinđiću ali nisu to učinili iako su bili u vlasti i pripadali Đinđićevoj stranci”.

On je potvrdio da će spomenik biti na Studentskom trgu, na lokaciji između Filozofskog fakulteta na kojem je Đinđić studirao, i stana gde je živeo.

Podsetivši da su na konkursu pobedili Mrđan Bajić i Biljana Srbljanović, Vesić je rekao da je spomenik u obliku prekinute strele i da će se čuti izbor Đinđićevih govora kad se spomeniku približite.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x