Veliko hapšenje u Nišu: Više osoba osumnjičeno za krivična dela u vezi s davanjem ili primanjem mita

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Vojne policije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su vojnu službenicu V. S. (1962), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, njenog supruga R. S. (1960) i njihovu ćerku G. S. R. (1982) zbog  postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita u pomaganju i još šest osoba zbog sumnje da su davali mito.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita uhapšeni su V. P. (1958), bivše odgovorno lice PD „VinProm Plus“ doo iz Niša, N. B. (1981), odgovorno lice PD „Energo Lab“ doo Kragujevac, R. B. (1951) i  D. B. (1985), zaposlene u PD „Energo Lab“, J. P. (1984), zaposlenu u PD „Ibrea“ doo Gornji Milanovac i V. M. (1954), zadrugara OZZ „Balkan“ Crna Trava.

Sumnja se da je V. S., u periodu od 28. maja 2018. do 29. aprila 2022. godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke „Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata“, a od njih, zauzvrat, primala poklone u vidu uplata novca na svoj tekući račun, kao i na tekuće račune članova svoje porodice R. S. i G. S. R., u ukupnom iznosu od 578.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x