Većina funkcionera SSP u Valjevu napustila stranku

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Doskorašnji predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Valjevu, Branko Ivković potvrdio je danas agenciji Beta da su on i još pet od ukupno 11 članova tog odbora podneli ostavke na stranačke funkcije i zahtev za istupanje iz SSP.

Ivković je kazao da većina u valjevskom odboru SSP-a nije prihvatila odluke vrha stranke i predsednika Dragana Djilasa da posle izbora, bez konsultacija s članstvom, ide na razgovor kod Aleksandra Vučića, da se zahteva uvodjenje sankcija Rusiji i da se posle izbora “naglo” promeni retorika u javnim nastupima prema Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

“SSP se pre izbora nije zalagala za uvodjenje sankcija Rusiji, medjutim taj stav je promenjen posle izbora. Takodje, posle izbora je najavljen i nekakav konstruktivan stav SSP-a kao opozicije SNS-u u budućem republičkom parlamentu. Uz susret Djilasa s Vučićem, to su osnovni razlozi zbog kojih smo odlučili da podnesemo ostavke na stranačke funkcije i istupimo iz stranke”, objasnio je Ivković.

Po njegovim rečima, zaokret u politici vrha SSP-a se desio bez prethodnih konsultacija s članstvom i bez bilo kakve odluke glavnog odbora ili skupštine stranke.

“Mi nismo ušli u SSP da bismo bili konstruktivna opozicija SNS-u i Aleksandru Vučiću”, naglasio je Ivković.

Dodao je da je na prethodnim izborima koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije u Valjevu osvojila skoro 17 odsto glasova, što je posle Beograda i Novog Sada bio najbolji rezultat u Srbiji.

Ivković je rekao da su, pored njega, zahtev za istupanje iz stranke podneli i potpredsednica Gradskog odbora SSP Andjelka Djuričić Rakić, kao i članovi gradskog odbora Jelena Kovanović, Jelena Branković, Snežana Kačarević i Stefan Jakovljević.

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde u Valjevu je formiran pre dve godine, dok je Gradski odbor SSP u Valjevu osnovan u februaru 2021. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x