Vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina, na dnevnom redu rešavanje pijaće vode

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Srbija Vesti

Vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina zakazana je za danas, a na dnevnom redu su tačke koje se odnose na rešavanje pitanja pijaće vode.

Odbornici će se izjasniti o predloženoj izmeni odluke o promeni Osnivačkog akta Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija“, a zatim i o nacrtu Ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu.

Raspravljaće i o predlogu odluke o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin da poslove prečišćavanja vode vrši “Pannonian Water“ Beograd.

Kako je navedeno, obrazloženje za kraći rok za sazivanje sednice Skupštine grada je hitnost u rokovima koji su predviđeni Memorandumom o razumevanju, a koji je potpisan između Republike Srbije, grada Zrenjanina i potencijalnog investitora u cilju rešavanja snabdevanja građana ispravnom vodom za piće i to na osnovu Zaključka Vlade.

„Pannonian water DOO“ kupila je početkom ove godine postrojenje za prečišćavanje vode za piće koje je izgradila kompanija „Grupo Zilio“ – Fabriku vode, za 417 miliona dinara.

Ta kompanija osnovana je novembra prošle godine i posluje u okviru kompanije Metito iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja će izgraditi prečistač otpadnih voda u Zrenjaninu, a bavi se skupljanjem, prečišćavanjem i distribucijom vode.

Voda u gradskom vodovodu zabranjena je za piće pre više od 18 godina zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x