Utvrđeno više od 100 prekršaja kod prevoznika čiji se autobus prevrnuo u Bugarskoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP
Podelite vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas, povodom saobraćajne nezgode u Bugarskoj u kojoj je povređeno 28 srpskih državljana, da su pripadnici saobraćajne policije MUP-a, po hitnom postupku, izvršili nadzor pravnog lica – vlasnika autobusa koji je prevozio putnike, kao i preduzetnika koji je korisnik autobusa po ugovoru o zakupu.

Tom prilikom, kod pravnog lica-vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga, za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara.

Takođe, podnet je i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače poseduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

U skladu sa tim, sačinjena su četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnet je i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz dece.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x