Uprava carina: Na Preševu sprečeno krijumčarenje ručnog sata vrednog 115.000 evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto; Uprava carina
Podelite vest

Carinici Srbije su, na prelazu Preševo, sa Severnom Makedonijom, sprečili pokušaj krijumčarenja luksuznog sata ”patek filip” čija je vrednost procenjena na 115.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Carinici su zadržali i automobil porše u kome je putnik stigao na prelaz, čime se ukupna vrednost prekršaja popela na gotovo 30 miliona dinara.

Automobilom nemačkih registracija je upravljao državljanin Severne Makedonije.

On je putovao u društvu saputnika i obojica su rekli da nemaju šta da prijave za carinsku kontrolu.

Carinici su, potom na levoj i na desnoj ruci vozača pronašla dva ručna sata, ”Patek Philippe – Nautilus Herren 5980/1R” i ”Rolex GMT Master II 40mm” za koje putnik nije posedovao nikakvu dokumentaciju.

Ručni sat ”patek filip” privremeno je zadržan a kako njegova vrednost prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz, privremeno je oduzet i automobil.

Prekršajni sud u Preševu je doneo prvostepenu presudu kojom je izrečena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera oduzimanja robe – ručnog sata ”patek filip” i ”porše 911 karera”.

Ukoliko ni posle žalbenog postupka, odluka suda ne bude preinačena, i sat i automobil biće izloženi javnoj prodaji u Carinarnici Niš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x