UNS: Ivana Vanovac nova predsednica Društva novinara Kosova i Metohije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: uns.org.rs
Podelite vest

Urednica Radio Кosovske Mitrovice Ivana Vanovac izabrana je za predsednicu Društva novinara Кosova i Metohije (DNКiM) na današnjoj Izbornoj skupštini koja je održana u Gračanici, objavilo je Udruženje novinara Srbije.

Vanovac je rekla da ne postoji ništa što se tiče rada novinara što bi za Društvo novinara Кosova i Metohije (DNКiM) bilo nevažno.

“Videli smo koliko je važno da mediji postoje, koliko su važni da istina ode dalje, naročito onog ponedeljka kada je došlo do sukoba u Zvečanu. Pored junaštva, važno nam je i čojstvo – da mi našim postupcima nijednog momenta ne narušimo dostojanstvo naše divne i lepe profesije”, istakla je novoizabrana predsednika ogranka UNS-a na Кosovu.

Ivana Vanovac rođena je 1982. godine u Кosovskoj Mitrovici. Radio-novinarstvom se bavi 17 godina, sa povremenim angažmanima u štampanim medijima.

Tokom kriznih perioda na Кosovu i Metohiji, izveštavala je za više medija u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj, radila je kao novinarka i urednica Festivalskih novina Džez i bluz festivala “North City” Кosovska Mitrovica, a autorka je knjige eseja o umetnosti “Кnjiževni džem sešn”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x