Unija sindikata prosvetnih radnika: Novi protest krajem marta, danas štrajkuje 550 škola

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: Srbija Vesti

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je danas da će zbog lošeg materijalnog položaja prosvetnih i radnika u obrazovanju, za kraj meseca organizovati novi protest.

Unija je u saopštenju zahvalila svima koji su ih podržali na protestu 17. marta u Beogradu i navela da je danas u štrajku 550 škola, u kojima su časovi sa 45 skraćeni na 30 minuta.

„Pripremamo se za izlazak na ulice u celoj Srbiji poslednjeg dana ovog meseca“, najavila je Unija.

Saopštila je da se uporno i dosledno bori za kvalitetnije obrazovanje i bolji materijalni položaj zaposlenih u predškolskim ustanovama i školama.


Gordana Arsić, ispred niških prosvetara koji su članovi Unije, rekla je za Srbija vesti da u Nišu Unija ima članstvo u  44 škole, a da su 38 u štrajku“.

„Za sad sve teče po planu. Čitavo jutro pratimo aktivnosti, gde na našu grupu, predsednika sindikata, stižu izveštaji iz svake škole pojedinačno“, rekla je Arsić.


U Čačku, u 20 osnovnih i srednjih škola danas je održan štrajk prosvetnih radnika skraćivanjem časova na 30 minuta, saopštio je Sindikat obrazovanja Čačak (SOČ).

U ostalih osam čačanskih osnovnih škola jedan broj nastavnika nije štrajkovao i nastava se odvijala normalno, a nastavnici koji su članovi SOČ su štrajkovali skraćivanjem časova za 15 minuta.

Prosvetni radnici zahtevaju smanjene broja učenika u odeljenju na 24, povećanje plata od 12 odsto, isplatu trećine dugovanja i promenu zakona iz oblasti obrazovanja uz socijalni dijalog.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x