Uhapšena Nišlijka. Izdavala lažne zahteve za kredit

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: V.M.
Podelite vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su M.P. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Kako se sumnja, ona je kao odgovorno lice firme „Elektrotehna TRP“ doo od aprila 2018. do avgusta 2019. godine sačinila lažne zahteve za kredit u jednoj banci, shodno ugovoru o poslovnoj saradnji sa bankom, kao i profakture za kupovinu robe u firmi u kojoj radi, na ime jedanaest fizičkih lica i zajedno sa ostalom pratećom dokumentacijom ih dostavila banci.

Nakon što je banka odobrila kredit fizičkim licima, uplata od strane banke je izvršena na račun firme „Elektrotehna TRP“, iako navedena fizička lica nisu aplicirala za kredit, niti preuzela robu”, navodi MUP.

Na ovaj način ona je, kako se sumnja, pribavila protivpravnu imovinsku korist ovom privrednom društvu u iznosu od 2.604.052 dinara, a na štetu banke u ukupnom iznosu od 3.690.360 dinara.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x