U Turskoj uhapšen američki diplomata pod sumnjom da je obezbedio lažni pasoš

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Turska policija uhapsila je u Istanbulu američkog diplomatu zaposlenog u američkom konzulatu u Bejrutu, pod sumnjom da je obezbedio lažni pasoš sirijskom državljaninu, javila je danas turska novinska agencija. Stejt department je naveo da je upoznat sa hapšenjem američkog državljanina u Turskoj, ali je negirao da je reč o diplomati.

Diplomata identifikovan u lokalnim medijima samo inicijalima D.J.K, uhapšen je na aerodromu u Istanbulu 11. novembra.

On je optužen da je dao kopiju sopstvenog pasoša jednom sirijskom državljaninu koji je pokušao da udje na let iz Istanbula za Nemačku.

Prema turskim medijima diplomata koji je lično došao na aerodrom da preda lažni pasoš, dobio je 10.000 dolara u zamenu za njega, i to su snimile nadzorne kamere.

Prema provladinom dnevniku Sabah diplomate na dužnosti obično uživaju imunitet, ali ipak se mogu sudski goniti u zemljama gde nisu akreditovani.

Američki Stejt department je danas negirao da je u toj instituciji zaposlen državljanin SAD, uhapšen u Turskoj zbog navodnog obezbedjivanja lažnog pasoša Sirijcu.

Turske vlasti su juče saopštile da su 11. novembra na istanbulskom aerodromu uhapsile američkog diplomatu koji je radio za konzulat SAD u Libanu.

On je uhapšen zbog sumnje da je prodao falsifikovani pasoš za 10.000 dolara.

Sirijac je priveden pošto je pokušao da otputuje za Nemačku sa lažnim pasošem, koji je glasio na ime uhapšenog američkog diplomate, navela je turska policija.

Stejt department je danas naveo da je upoznat sa hapšenjem američkog državljanina u Turskoj, ali je negirao da je reč o diplomati

Turska policija je saopštila da se na snimcima sigurnosnih kamera sa aerodroma vidi kako uhapšeni američki državljanin razmenjuje odeću sa Sirijcem i predaje mu pasoš.

Policija je od diplomate zaplenila koverat sa 10.000 dolara.

Amerikanac je u zatvoru, a Sirijac je pušten na slobodu do mogućeg pokretanja postupka zbog falsifikovanja dokumenata.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x