U subotu u Beogradu novi protest grupe građana zbog ruskog napada na Ukrajinu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

March 27, 2022. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Podelite vest

Neformalna grupa građana “Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata” najavila je da će u subotu, 28. maja organizovati novi protest u Beogradu sa kog će kako su naveli, zatražiti da se Srbija “jasno svrsta uz napaćenu Ukrajinu”.

Iz te grupe građana su naveli da se “tri meseca od kako je Putinov režim pokrenuo nemilosrdan osvajački rat protiv Ukrajine”, u međima u Srbiji “još uvek šire sramne laži o Ukrajini i Ukrajincima” kao i da je “lik agresora još uvek na naslovnoj strani svakog tabloida”.

“Naš protest se ne tiče samo Ukrajine, Rusije i Belorusije, već i Srbije, kojoj preti rapidna putinizacija, uz prateći rat, represiju i sankcije. Ako nećete da Srbijom komanduje Putin i njemu slični, pridružite nam se 28. maja na Trgu Republike u Beogradu”, naveli su organizatori skupa u saopštenju.

Pozvali su građane koji su zainteresovani da prisustvuju skupu da ponesu “po jedan artikl humanitarne pomoći” u vidu trajnih prehrambenih proizvoda, sredstava lične higijene, sterilnih gaza i dečjih igračaka koji će kako su naveli, biti prosleđeni “majkama, deci i starcima napaćene Ukrajine”.

Početak protesta najavljen za 14 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x