U subotu se u Beogradu blokira “Gazela”, u Požarevcu kružni tok

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Pokret Ne davimo Beograd pozivao je građane da se pridruže građanskim protestima i blokadi saobraćajnica širom Srbije.

“Vidimo se u subotu 4.12. u 14 časova na mostu Gazela, ali i širom Srbije. Ukoliko želite da idemo zajedno na blokade, javićemo lokacije okupljanja blagovremeno”, objavio je  Pokret Ne davimo Beograd na svom Facebook profilu. Pozivamo vas da se pridružite građanskim protestima i blokadi saobraćajnica koji se nastavljaju u subotu 4.12. u 14 časova. U Beogradu će biti blokiran most Gazela, a blokade se dešavaju i širom Srbije.”

Povod za proteste je donošenja štetnih zakona o referendumu i eksproprijaciji, odnosno posledice koje će oni imati na sprovođenje štetnih projekata poput Rio Tinta.

“Prethodnih dana, hiljade ljudi izašle su na ulice i pokazale da se ne mire sa okupacijom naše države, otimačinom naše zemlje, zagađenjem, lošim uslovima života, bezakonjem i kriminalom koji vlada Srbijom. Pred nama je borba za naše gradove i našu državu. Pridružite se”, stoji u ovom saopštenju.

I Sindikat vojnih penzionera pozvao je danas članstvo da se u subotu u 14 časova pridruži protestu ekoloških udruženja i građana na mostu Gazela u Beogradu.

Vojni penzioneri navode da su zbog diskriminacije, neusklađivanja i smanjivanja penzija od 2014 do 2021. godine organizovali 20 protesta sa zahtevima koji su dostavljani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Ni na jedan zahtev nismo dobili odgovor. Pored protesta zbog donošenja zakona o ekspropijaciji, referendumu i narodnoj inicijativi kojima su nam ugrožena prava na imovinu i pravo da učestvujemo u predlaganju i donošenju odluka važnih za život naše dece i budućnosti Srbije, mi ćemo iskazati i svoje nezadovoljstvo zbog diskriminacije i nepravdi nanetih penzionerima”, saopštio je predsednik udruženja Jovan Tamburić.

Oni su pozvali predsednika Srbije da im se u subotu od 14 časova pridruži na Gazeli, ali bez buldožera, motki i farbe.

SOVA, organizacija iz Požarevca poručila je u svom saopštenju da “želi da sačuva prelepu Srbiju, našu vodu i vazduh od zagađenja i okupacije”.

Pod sloganom “Požarevac staje!”, oni su građane pozvali da se u subotu, 4. decembra u 13 sati okupe oko kružnog toka i svojim prisustvom blokiraju saobraćaj.

Blokade su najavljene u svim većim gradovima u Srbiji, a za ovu subotu su proteste najavili i Niš i Leskovac u kojima prošlog vikenda nije bilo ovakvih akcija

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x