U Pirotu proglašena vanredna situacija, 51 osoba hospitalizvana zbog curenja amonijaka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: J.M.
Podelite vest

Zbog curenja amonijaka iz teretnog voza koji je u vagonima-cisternama prevozio amonijak, u Pirotu je večeras proglašena vanredna situacija.

Kako je javila RTS, 51 osoba je hospitalizvana nakon što se prevrnuo vagon-cisterna sa amonijakom, a sedam osoba je prebačeno u Univerzitetsko-klinički centar Niš.

Meštanima je iz ministarstva unutrašnjih poslova upućen apel da ne izlaze napolje.

Vagon kompozicije teretnog voza koji je prevozio amonijak iskliznuo je oko 17.30 na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han, saopštio je MUP.

RTS u MUP-u saznaje da je do nesreće došlo ispadanjem kompozicije od 20 cisterni iz šina od čega je najmanje jedna upala u korito reke Nišave, što je izazvalo burnu reakciju amonijaka u kontaktu sa vodom.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su osam osoba, a na lice mesta upućeno je 27 vatrogasaca sa deset vozila.

Železnički saobraćaj je u prekidu, a zbog slabe vidljivosti, u prekidu je i saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor, dodaje se u saopštenju.

Radnici druge smene u kompaniji “Tigar tajers” evakuisani su, a treća smena neće dolaziti na posao.

Oglasila se i firma “Srbija kargo” i saopštila da je reč o o teretnoj kompoziciji koja svakodnevno saobraća na deonici Niš–Dimitrovgad, prevozeći sirovine iz Bugarske za Prahovo i Šabac.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon-cisterni, koje su u vlasništvu kompanije “Eliksir”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x