U Čačku 16. međunarodni festival animacije ‘Animanima’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Televizija Galaksija 32 video printscreen
Podelite vest

U Čačku je počeo 16. međunarodni festival animacije “Animanima 2022” koji se održava do 5. novembra u Domu kulture, pod sloganom “Nova inspiracija. Novo iskustvo”.

Na otvaranju “Animanime” prikazana je specijalna projekcija animiranih radova iz trajne kolekcije video portala STASH iz Kanade – televizijske reklame, brendirani sadržaji, muzički video i otvorena izložba stripova Djorđa Milovića.

U okviru festivala biće prikazana 32 filma u takmičarskom programu iz 15 zemalja, koje će ocenjivati tročlani žiri koji čine animatori iz Italije, Slovenije i Bugraske – Magda Guidi, Kolja Saksida i Velislava Gospodinova.

Među programima ovogodišnje “Animanime” je i “Nezavisna korejska animacija”, program pod nazivom “Svetska panorma”, francuski filmski karavan, kratkometražni program animiranih filmova za decu, kao i radionice animiranog filma za mlađe i starije polaznike.

Na kraju festvala žiri će dodeliti glavnu nagradu – Gra pri za najbolje animirano ostvarenje, Specijalnu nagradu i Specijalna priznanja koja dodeljuje svaki član žirija, a biće dodeljena i Nagrada publike.

Međunarodni festival animacije organizuje čačanski Dom kulture, pod pokroviteljstvom Grada Čačka i Ministarstva kulture.

Foto: YouTube Televizija Galaksija 32 video printscreen

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x