Turska: Uhapšena jedna osoba, pripadnici kurdskih terorističkih grupa sumnjiče se za napad

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, istanbul, Aja Sofija Foto> O.S.R.
Podelite vest

 Policija je uhapsila osumnjičenog za koga veruje da je podmetnuo bombu koja je eksplodirala u centru Istanbulu, izjavio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu i dodao da prvi dokazi ukazuju da su Kurdistanska radnička partija (PKK) i njen sirijski ogranak, odgovorni za taj smrtonosni napad.

Juče je u prometnoj aveniji u Istanbulu najmanje šestoro ljudi poginulo u eksploziji a 81 osoba je ranjena, saopštile su turske vlasti.

“Osobu koja je ostavila bombu privela je istanbulska policija“, rekao je ministar unutrašnjih poslova ali nije izneo druge podatke.

Sojlu je izjavio i da je zbog ispitivanja privedena još 21 osoba i da dokazi upućuju na Kurdistansku radničku partiju, i na njen ogranak u Siriji, PID.

“Onima koji su nas naterali da prođemo kroz ovaj bol u aveniji Istiklal biće naneto mnogo više bola”, rekao je Sojlu.

Sojlu je okrivio SAD, rekavši da je saučešće Bele kuće posle terorističkog napada liči “ubici koji se prvi pojavi na mestu zločina nakon što ga počini”. Turska od ranije optužuje Ameriku da podržava sirijske Kurde.

Sojlu je rekao da je od 81 osobe koje su juče prevezene u bolnice, njih 50 otpušteno ka i da su dve osobe u životnoj opasnosti.

PKK se bori u Turskoj od 1984. i od tada je u sukobu poginulo desetine hiljada ljudi. Ankara i Vašington smatraju PKK terorističkom organizacijom.

Podsetimo, u jučerašnjem terorističkom napadu u Istanbulu jedna srpska državljanka ( turistikinja iz Niša) povređena je, ali je van životne opasnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x