Teniska reprezentacija Srbije poražena od Čilea na ATP kupu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: AP Photo/Rick Rycroft
Podelite vest

Teniska reprezentacija Srbije poražena je danas od Čilea sa 1:2, u meču drugog kola Grupe A na ATP kupu u Sidneju. Srpski dubl u sastavu Nikola Ćaćić i Matej Sabanov poražen je u odlučujućem duelu od Alehandra Tabila i Tomasa Barijosa Vere sa 4:6, 6:3, 7:10, posle sat i 27 minuta.

Čileanski par je odmah na startu meča napravio brejk, koji je srpska kombinacija vratila u četvrtom gemu. Do kraja seta Tabilo i Barijos dolaze do novog brejka u sedmom gemu, koji su uspeli da sačuvaju. U drugom setu čilenaski par je poveo sa 1:3, da bi Ćaćić i Sabanov u nastavku osvojili pet uzastopnih gemova. U trećem setu odigran je meč taj-brejk, u koji su bolje ušli čileanski igrači.

Tabilo i Barijos su vodili sa 1:4, a srpska kombinacija sa tri vezana poena uspeva da izjednači. Srpski teniseri su zatim došli do prednosti 6:5, ali su usledile greške Sabanova, koji je debitovao za reprezentaciju. Čileanci su poveli sa 6:9, i do kraja nisu ispustili prednost.

Srbija je protiv Čilea povela posle pobede Filipa Krajinovića nad Tabilom od 6:4, 3:6, 7:6, da bi Dušan Lajović predao meč Kristijanu Garinu, pri rezultatu 6:4, 4:6, 0:3.

Nakon ovog poraza Srbija ima minimalne šanse za plasman u polufinale ATP kupa. Srpska selekcija će u poslednjem meču Grupe A u sredu morati da pobedi prvoplasiranu Španiju (dve pobede, bez izgubljenog meča), maksimalnim rezultatom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x