Tadić: Građanima se, u ovim preuranjenim kadnidaturama, nude isključivo kandidati desnice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boris Tadić, Foto: www.sds-org.rs/
Podelite vest

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da se “očigledno posle ovih, po njegovom mišljenju, preuranjenih kandidatura, građanima nude isključivo kandidati desnice, otvoreno antievropski ili pak evroskeptici”.

“Tragično je da 22 godine nakon strateške odluke 5. oktobra o evropskom putu Srbije imate kandidate za gradonačelnika i predsednika koji se sistemski suprotstavljaju toj ideji. Neophodnost nedvosmisleno proevropskog kandidata prevazilazi u tom smislu čak i značaj ishoda ovih izbora”, rekao je Tadić za Nedeljnik.

Prema njegovim rečima, “to je glas koji mora uvek biti prisutan i koji, na sreću, i dalje dele mnogi građani Srbije”.

“Samim tim, jasno je da takav kandidat značajno doprinosi i povećanju izlaznosti, odnosno šansi za drugi krug”, rekao je Tadić, za Nedeljnik, koji navodi da u intervjuu nije odavao utisak čoveka koji je doneo čvrstu odluku da li će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima.


Tadić nosilac liste za republičke izbore, Vujošević kandidat za gradonačelnika Beograda

Koalicija “Boris Tadić – Ajmo ljudi” predstavljena je danas u Medija centru, nosilac liste za republičke izbore biće lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić, a kandidat za gradonačelnika Beograda biće košarkaški trener Duško Vujošević.

“Hoćemo da mobilišemo gradjane da ponovo učestvuju u izborima. Nalazimo se u kompleksnim okolnostima u kojima se ponovo borimo za demokratiju”, rekao je Tadić na konferenciji za medije.

Vujošević je rekao da nema nameru da se previše bavi politikom i da je kandidatura za gradonačelnika Beograda njegov gradjanski gest.

“Davno sam uvideo prirodu ove vlasti i nisam hteo da se zavučem ‘pod kamen’. Osećam ovo kao čast i obavezu”, rekao je on.

Koaliciju “Boris Tadić – Ajmo ljudi” čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka, Pokret 1 od 5 miliona, Pokret Tolerancija, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Stranka Crnogoraca i Bošnjačka gradjanska stranka.

Lider Nove stranke Aris Movsesijan kazao je da izbori treba da budu “praznik demokratije”. “Srbija mora da bude moderna i demokratska zemlja”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x