Svetska premijera filma GLUMČINA na Karlovačkom Film Festivalu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Film niškog producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića imaće svoju svetsku premijeru u Sremskim Karlovcima na Vidikovcu na „Karlovci fim festival-u” (KFF) koji se održava od 20. do 23. avgusta.

Kako poručuju organizatori iz MDM produkcije, festival će trajati četiri dana zbog prošlogodišnje korone kako bi se publici pružila prilika da uživa u dodatnom repertoaru.

Festival u petak, 20. avgusta od 20 sati otvara film „Ime naroda” Darka Bajića, a istog dana je na repertoaru i „Lihvar”, novi film Nemanje Ćeranića. Sutradan su na programu filmovi „Short History of Long Road”, sa Denijem Trehom u glavnoj ulozi, zatim „Irme, sestre na kraju sveta” rediteljke Lučijane Mazeto i „Akasa, moj dom”.

Treći dan festivala otvara dokumentarni film „Zemlja živih” u režiji studenta master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu Vladimira Velkovskog, a zatim sledi takmičarski kratkometražni program. Pre toga biće uručene nagrade za najbolji kratkometražni film u stranoj i domaćoj selekciji, odnosno nagrade festivala za izuzetan doprinos srpskoj kinematografiji za ovu i prošlu godinu.

Festival se zatvara u ponedeljak, 23. avgusta filmom „Glumčina”, posvećenom slavnom glumcu Zoranu Radmiloviću.

„Srećan sam zbog činjenice da smo tu da pokažemo kako umemo da čuvamo sećanje na glumca koji je ostavio dubok trag kada su srpski glumci u pitanju. On je zadužio sve nas mi mu filmom uzvraćamo poštovanje“, kaže producent Oliver Paunović.

„Karlovci film festival” nastao je u organizaciji umetnika i studenata, uglavnom Akademije umetnosti iz Novog Sada, Katedre za audio-vizuelne medije, sa željom da se filmska umetnost vrati u Sremske Karlovce. Festival se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Opštine Sremski Karlovci.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x