“SVE IZ LJUBAVI” : Nesvakidašnje iznenađenje – Dobila auto za četvrt veka rada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Posao i prijatelji sa posla su druga porodica, to znaju svi oni koji godinama dele i zadovoljstvo i probleme sa nekada nepoznatim ljudima, ali danas jednako bliskim osobama kao članovima porodice. Da je ova tvrdnja tačna  svedoči nesvakidašnji događaj i samo iznenađenje koji će vam izmamiti osmeh na lice i vratiti veru da se zalaganje trud uvek isplate.

Nišlijka Tijana Veselinović koja je punih 25 godina zaposlena u Dr VAIS-u, gotovo od samog osnivanja firme, na početku kao terapeut, a kasnije kao menadžerka, od svog poslodavca, doktorke Vesne Ignjatović dobila je poklon za sav uložen trud ,poverenje i familijarni odnos prema firmi tokom svih godina tokom godina njenog rada. A poklon iznenađenje je, ni manje, ni više, nego automobil.

Ova priča ne bi bila toliko zanimljiva, da sama Tijana nije učestvovala u sopstvenom iznenađenju, ne sluteći da je automobil baš za nju. Naime, doktorka Vesna je potražila pomoć od Tijane za kupovinu automobila, navodno za svoju sestričinu, pa je Tijana  odabrala boju, model, marku, godište, po svom ukusu kao da “kupuje za sebe”.

Budući da je ljubitelj  baš ovog modela, rekla je da je beli posebno lep, pogotovo ako bude upakovan sa crvenom mašnom, a to su dr Vesna i njen sin primili k znanju.

Doktorka Vesna kaže da ne želi da ovaj gest bude pogrešno shvaćen, jer čovek mora da zasluži bilo koju vrstu nagrade, a takva zahvalnost poslodavca, govori o kvalitetu samog radnika. Posebno ističe da nije sve u novcu i da nemaju svi poslodavci mogućnost da na ovaj način odaju priznanje radniku, na način koji je njemu prihvatljiv. Smatra da je to, pre svega, jedan vid motivacije za tako dobrog radnika, koji svih godina, radi za firmu kao da je njegova, odnosno da je poslodavac svestan njegovog zalaganja.

Osmeh na Tijaninom licu govori vise od reci

“Tijana ovo stvarno zaslužuje. Svesna sam da nemaju svi poslodavci mogućnost za ovakva iznenađenja, ali je važno da na bilo koji način (sem plate), dodatno zahvale tom radniku i motivišu ostale, da se osećaj pripadnosti firmi uvek prepoznaje kao ekstra dobit za firmu, pa se zato i takav radnik mora “extra” nagraditi, a materijalna vrednost  te nagrade je u drugom planu. Tijana je od 32 godine poslovanja Dr VAIS, punih 25 na samom čelu organzacije i razvoja, tako da je ovaj poklon zaista zaslužen njenim predanim radom svih ovih godina. To je glavna poruka poklona”, poručuje dr Vesna.

Dr Vesna tvrdi da niko iz firme nije znao za iznenađenje, sem nje i njenog sina,  koji je takođe učestvovao. Naime, prema njenim rečima, Tijana je “zaljubljena” u ovaj automobil, citroen C3, stalno je pričala o njemu, na parkinzima bi ga zagleđivala sa svih strana i maštala da jenog dana sedne za njegov volan i parkira ga u svom dvorištu.

 

“Iako tek juna obeležavamo 25. godišnjicu Tijaninog rada u dr VAIS, nisam želela da čekam leto da joj uručim ključeve, jer Tijana živi u Niškoj Banji, od njene kuće do stanice ima više od kilometra, i nisam želela da ide pešaka zimi do prve autobuske stanice, tako da sam došla na ideju da to učinim ranije”, objašnjava dr Vesna.

Zaposleni iz firme su se okupili misleći da proslavljaju to što je Vesnin sin Aleksandar, položio poslednji ispit na fakultetu.

“Nisam nikom rekla, želela sam da ostane tajna i iznenađenje do samog kraja. Ipak sam morala da uključim svog zeta koji je organizovao kupovinu i Tijaninog muža, koji je dovezao auto iz Beograda. Trebalo nam je vremena oko svega, uspeli smo čak i da registrujemo auto i stavimo njene inicijale na tablicama”, objašnjava dr Vesna kroz smeh.

 

“Nekada je na TV bila emisija “SVE ZA LJUBAV”. Mi smo u Dr VAIS- u imali nastavak serijala, ali sa promenjenim nazivom “SVE IZ LJUBAVI” … zahvalnost našoj Tijani”, ponosno je napisala Vesna ispod objave na svom Fejsbuk nalogu.

Dobitnica poklona kroz osmeh kaže da nije lako smestiti 25 godina u par reči.

“Za 25 godina saradnje sa doktorkom Vesnom stekla sam dosta iskustva i retko mi se desi da budem iznenađena nekom njenom odlukom ili postupkom. Zbog toga je moja neverica bila još veća, jer nisam ni naslućivala kakvo mi iznenađenje sprema. Bez obzira što je doktorka Vesna darežljiva osoba (često posredujem u njenim humanitarnim uplatama) i što znam da smo Dr VAIS i ja zajedno rasli i porasli, ovakav gest nisam očekivala u realno, jako teškim (pandemijskim) godinama poslovanja . Ovakav gest samo govori u prilog tome koliko dobar poslodavac ceni radnika i “dobru i u zlu”, kaže Tijana.

Dodaje da je veoma ponosna na minuli rad svih ovih godina i da oni zapravo i jesu jedna velika porodica.

“Što se tiče mojih trenutnih osećanja, u meni se smenjuju osećanje ponosa zbog svega što sam u Dr VAIS -u naučila, proživela i koliko sam doprinela razvoju ove firme, radosti zbog činjenice da je poslodavac kao član porodice i da vrednuje moj trud, iznenađenja jer ovakav gest nisam ni naslućivala i želje i odgovornosti da u narednim godinama opravdam poverenje”, završava Tijana.

Još jednom Bravo za ovaj kolektiv, nadamo se da ćemo Vas ovom pričom motivisati da nastavite da se trudite i verujete da se svako požrtvovanje, rad i trud u firmama koje “nisu vaše” isplate, ako imate poslodavca koji ume to da prepozna.

 

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x