Stojković: Prvih 45 minuta utakmice protiv Slovenije je za udžbenike

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/ Marko Metlas
Podelite vest

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da bi prvo poluvreme koje su njegovi fudbaleri večeras odigrali protiv Slovenije u Ligi nacija trebalo da udje u udžbenike, ali da su oni ostali bez pobede zbog pada u igri u pet minuta drugog dela.

“Odigrali smo prvi deo utakmice savršeno, nisam video nijednu manu, nijednu grešku, jedna potpuna dominacija na terenu i stil igre kojim Srbija teži da igra i to je ono što moramo da nastavimo. Naravno, desile su se neke stvari u drugom delu utakmice, pad koncentracije od pet minuta i to nas je koštalo da ne pobedimo večeras”, rekao je Stojković za RTS.

Fudbaleri Srbije odigrali su večeras nerešeno 2:2 protiv Slovenije u Ljubljani, u četvrtom kolu u Ligi nacija B, uprkos tome što su vodili sa 2:0.

“Ako gledate prvih 45 minuta, to je nešto što treba da udje u udžbenike kako jedan tim u jednom sistemu može da dominira i bude toliko bolji da se protivnik ne vidi na terenu. Momci su dali sve od sebe, nema potrebe porediti utakmice. Ko god je igrao i dobio šansu dao je maksimum i to raduje. Moramo da ostanemo pozitivni i da nastavimo da igramo lep fudbal”, naveo je selektor.

Upitan o nešto grubljoj igri Slovenije, Stojković je rekao da je utakmica bila takmičarska a ne prijateljska.

“Njima je stalo da pokažu da nisu baš tako loši, sigurno je taj prvi gol, a onda i drugi predstavljao šok za nas, a dodatni elan za njih. Oni su se fantastično borili, trčali, izgarali. Ne mogu ništa da zamerim igračima, herojski su obavili četiri utakmice u 11 dana, to je bilo jako teško. Zato smo menjali tim da bismo bili sveži. Mislim da je na kraju rezultat 2:2 možda negde realan, ali mogli smo i da pobedimo”, ocenio je.

“Ne bi to ništa posebno značilo, ostalo je da se odigraju još dve utakmice, šest bodova je u igri, moramo da idemo na pobedu i u jednoj i u drugoj”, rekao je Stojković.

Posle četiri kola Srbija je druga na tabeli sa sedam bodova, a Slovenija na četvrtom mestu ima dva boda.

Norveška je prva sa 10 bodova, a Švedska na trećem mestu ima tri. Srbija će u septembru igrati protiv Švedske i Norveške.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x