SRS: Mihajlović je odgovorna za energetski kolaps, mora odmah da bude smenjena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je za energetski kolaps koji je zadesio Srbiju odgovorna ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i da zbog toga više ne može ostati na toj funkciji.

“Mihajlović kao resorni ministar je odgovorna zbog toga što pre zime nije obezbedjena dovoljna količina uglja za termoelektrane. Odgovorna je i zato što nije na vreme prekontrolisala stanje u elektroprivredi, već se umesto toga zamajavala vetrenjačama i solarnim panelima”, navodi se u saopštenju SRS.

SRS je naglasila da je Mihajlović odgovorna i zbog toga što nije kontrolisala redovne izveštaje, odnosno što ih nije tražila ako nisu na vreme dostavljani.

“Odgovorna je i za višegodišnji v.d. status generalnog direktora Javnog preduzeća ‘Elektroprivreda Srbije’. SRS smatra da Mihajlović, kao ministar na čelu resora u kojem je došlo do kolapsa, mora odmah da bude razrešena, kad već nije podnela ostavku, što bi bila normalna reakcija”, dodaje se u saopštenju.

SRS je zahtevala od premijerke Srbije Ane Brnabić da odmah u Skupštini Srbije pokrene postupak za razrešenje Mihajlović sa mesta ministra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x