A sad – Mundijal. Da se ode u nokaut fazu, možda i do četvrtfinala, pa i još stepenik napred.

Selektor Dragan Stojković: Zaslužili smo, ova ekipa nema limit, RADUJ SE SRBIJO!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: FSS
Podelite vest

Ono što je obećao prilikom preuzimanja reprezentacije, Dragan Stojković je ispunio. Srbija se vraća među najbolje reprezentacije sveta, biće učesnik svetskog sajma fudbala u Kataru 2022! Orlovi su ostvarili istorijski trijumf u Lisabonu, pobedili bivšeg prvaka Evrope i pobednika Lige nacija Portugal i izborili plasman na Prvenstvo sveta!

„Na osnovu prikazanog zaslužili smo da pobedimo“, smireno je konstatovao selektor Srbije  Dragan Stojković Piksi posle meča na Lužu.

„Momci su odigrali takmičarsku utakmicu, duboko verujući da mogu da dobiju. Bez obzira što smo igrali protiv jedne od najboljih selekcija, a za mene je Portugal praktično prvak Evrope. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i naš fudbal. Svima čestitke“.

foto: FSS

Orlovi su slavili 2:1, preokretom, golom Aleksandra Mitrovića u poslednje minutu, na terenu rivala koji je poslednji kvalifikacioni meč pred svojim publikom izgubio pre sedam godina.

„Znali smo da će meč u Lisabonu biti finale. To se i desilo. Pokazali smo mentalnu snagu, taktičku zrelost, ponašanje, disciplinu, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje smo tražili. Zato je Srbija ponosna. Ne bi se ništa promenilo da je ostalo nerešeno. Srbija je zaslužila da slavi“.

Iznenadio je selektor javnost, pošto je ostavio Mitrovića na klupi, mada je centarfor Fulama bio opterećen stomačnim virusom.

„Šta da kažem… Moj posao je da osmislim taktiku i prenesem igračima šta želimo. Sa taktičke strane stručni štab je odradio valjan posao, igračima smo objasnili šta da rade na terenu. Mi smo verovali u pobedu. Stalno sam govorio da od rivala niko nema krila da bi leteo. Pokazali smo veliko srce, volju i motivaciju, na kraju se vratilo. Velika je stvar dobiti Portugalce na njihovom stadionu“.

foto: FSS

A sad – Mundijal. Da se ode u nokaut fazu, možda i do četvrtfinala, pa i još stepenik napred.

„Mislim da nemamo limit. Posle ovoga ćemo analizirati, ali sve je urađeno perfektno, ušli smo u finiš sa istim brojem bodova, a ova utakmica je pokazala ko je bolji. Ispalo je da smo mi bolji. Imamo potencijal za mnogo veće stvari“ rekao je selektor Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x