Rok za slanje prijava je 13. decembar.

Raspisan konkurs za unapredjenje digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
foto: #digitalnaekspedicija

Takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji u kreiranju digitalnih obrazovnih sadržaja otvoreno je u okviru karavana “Digitalna ekspedicija”, a  nagradni fond je milion dinara, saopšteno je danas.

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uredjaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti”, piše u saopštenju.

Školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja, a pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz te oblasti.

Digitalni karavan” pokrenut je na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, dok su takmičenje raspisali Zavod za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) i program “Nova pismenost”, koji partnerski sprovode Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) i Propulsion i Inicijativa “Digitalna Srbija”.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x