Radovi na izgradnji auto-puta i dalje blokirani kod Čačka i Lučana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Radovi na izgradnji auto-puta Preljina-Požega zaustavljeni su i danas sa dve blokade koje su organizovali meštani sela Lisice i Negrišori kod Lučana, zbog “uništenih” lokalnih puteva prilikom izgradnje auto-puta i meštani sela Pakovraće kod Čačka, jer im još uvek nije isplaćena imovina koja je eksproprisana.

Učesnici blokada rekli su agenciji Beta da i dalje nema odgovora na njihove zahteve, da ih niko od nadležnih nje posetio, ali da oni neće odustati od blokade dok zahtevi ne budu ispunjeni.

Meštani sela Lisice i Negrišori kod Lučana blokirali su regionalni put Čačak-Lučani šesti dan za redom i ne dozvoljavaju nastavak radova na izgradnji auto-puta dok njihovi lokalni putevi ne budu sanirani.

Oni zaustavljaju samo kamione i vozila izvođača koji učestvuju u izgradnji auto-puta, dok druga vozila propuštaju.

Meštani Lisica i Negrišora traže od opštinskih vlasti Lučana da saniraju rupe na lokalnim putevima zbog kojih im se kvare automobili i otežano putuju u susedne gradove u kojima mnogi od njih rade.

Oni traže i da se asfaltira oko 1,5 kilometar makadamskih delova puta u selima Lisice i Negrišori zbog koga se stvara velika prašina koja im je ugrozila povrtnjake, voćnjake i kuće.

Meštani sela Pakovraće kod Čačka nastavili su i danas, 16. dan za redom, blokadu firme za proizvodnju betona “Cemprom” u tom mestu i ne dozvoljavaju da se nastave radovi na izgradnji deonice auto-puta Preljina-Požega.

To su uradili jer im još nije isplaćena sva imovina koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, kao ni šteta na biljnim kulturama, a dobili su rešenja za rušenje 10 kuća i prinudno iseljenje nekoliko porodica koje su ostale da žive u tim kućama.

Blokada firme za proizvodnju betona započela je pre 16 dana jer je 28. marta istekao zakup parcele na kojoj se ta firma nalazi.

Posle četiri dana blokade vlasniku parcele Radoslavu Ćosiću Gradska uprava u Čačku je ponudila da umesto zakupa otkupi tu parcelu, na šta je on najpre pristao pa ipak odustao, kada su mu javili da mu nude 181.000 dinara za 29,5 ari placa, što bi prema njegovom proračunu bilo oko 61 dinar za kvadratni metar.

Sudski procesi, koje vode meštani Pakovraća koji nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za kuće i zemlju koji im se oduzimaju za izgradnju auto-puta, pokrenuti su pre više od dve godine i još nisu završeni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x