PRVE PAHULJE NA KOPAONIKU I STAROJ PLANINI: Lagani snežni “pokrivač” neće potrajati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: screenshot www.skijalistasrbije.rs
Podelite vest

Pogoršanje vremenskih prilika donelo je prve pahulje u našim skijaškim centrima Kopaoniku i Staroj planini. Na lokalnom portalu Info KOP mogla se još juče naći najava snega za danas ali su ipak svi iznenađeni a skijaši posebno srećni zbog pojave snega. Iako će on malo potrajati lepo ga je videti slažu se mnogi.

Vremenske prilike uvek možete da proverite na sajtu JP Skijališta Srbije preko njihovih web kamera na samim planinama OVDE.

Na Staroj planini, na visinama iznad 1.500 metara, počeo je danas da pada prvi sneg. Prema podacima sa automatske meteorološke stanice na Babinom zubu, temperatura u okolini Babinog zuba i na Jabučkom ravništu, na trasi gondole, je oko nula stepeni.

U toku je formiranje manjeg snežnog pokrivača. Prestanak ovih prvih padavina očekuje se večeras i u toku noći.

Prisustvo anticiklona na severu Evrope, tj. iznad Skandinavije u proteklom periodu omogućilo je da u oblast evropskog dela Rusije meridionalno (sever-jug) dotiče hladna vazdušna masa iz arktičkih oblasti. Zapadni rub tog hladnog izliva taman će se pružiti i do nas, pri čemu će na toj (zadnjoj) strani doline taman biti i praćen talasom padavina sa severa, pišu na infoKOP.net.

Najava za vreme na Kopaoniku izgleda ovako: Očekuju se povremene slabije padavine, još u samom početku kao kiša, dok će pahulje brzo krenuti da probijaju pa bi posle susnežice to bio sneg. Treba imati na umu da će padavine biti slabog intenziteta, kao i da će ukupna količina padavina biti dosta mala. Kako će temperatura uglavnom biti iznad nule, a uz toplu podlogu i slabašne padavine u naselju, simboličnog pokrivača biće ponajpre u samoj vršnoj zoni planine tj. na Pančiću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by InfoKOP (@infokop)

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x