Pre tačno godinu dana u rad puštena Gold Gondola na Zlatiboru

Proslavila prvi rođendan! GOLD GONDOLA dobija još 20 kabina: Novi rekordi na vidiku!

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: screenshot; goldgondola.rs
Podelite vest

“Čudo od gondole” kako je mogi nazivaju obeležila je svoj prvi rođendan. Gold gondola na Zlatiboru skoro svakodnevno beleži i obara sopstvene rekorde u broju prevezenih turista. Samo za minule praznike ona je prevezla 6000 ljudi.

Sa rođendanom stigle su i najave da upravo najduža gondola na svetu dobija još 20 kabina, što će povećati broj putnika.

“Rukovodstvo JP „Gold gondola Zlatibor“ je prethodnih dana obišlo kompletnu trasu u cilju pripreme i realizacije planova za ovu godinu. U želji da imaju veći broj zadovoljnih posetilaca gondole, a da na najbolji mogući način odgovore na njihove potrebe, već u prvom delu godine se nabavlja 20 novih kabina, zavrčava natkrivka nad mehaničkim delom krajnje stanice, ali i nastavljaju radovi na upravnoj zgradi na polazu gondole”, saopšteno je na sajtu ovog javnog preduzeća.

Ono što posebno raduje je veliki broj prevezenih stranih turista, pogotovo onih sa izuzetno udaljenih destinacija, kojih je na Zlatiboru, iz godine u godinu, sve više i koji nisu propuštali priliku da se provozaju ovom svetskom atrakcijom. Brojne grupe turista iz Indije, Pakistana, Kine i ostalih dalekih zemalja uživale su u vožnji gondolom.

Gold gondola je ponosni ovogodišnji dobitnik nagrade „Turistički cvet“, koji dodeljuje Turistička organizacija Srbije za doprinos unapredjivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga. Ova nagrada se u kontinuitetu dodeljuje već 36 godina, a Gold gondola je ovo prestižno priznanje osvojila već u prvoj godini svog rada.

Za prvih godinu dana zlatiborska gondola prevazišla je očekivanja i oborila sve rekorde. Ona je prevezla blizu 250.000 putnika i svrstala se u red najvećih turističkih atrakcija u Srbiji.

Osim turistima i turističkim radnicama Gold Gondola je donela i meštanima puno toga dobrog, jer je cena placeva u blizini Gold Gondole višestruko porasla. U okolini Ribničkog jezera, gde se nalazi međustanica, planira se izgradnja luksuznog odmarilšta “Zlatni grad”.

Foto: screenshot; goldgondola.rs

Gold Gondola najduža gondola na svetu: Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik. Gondola trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu u 54 zasebne kabine sa po 10 mesta. Maksimalan kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika/h. Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora. Pre zlatiborske gondole najduža svetska gondola bila je TianmenShan Cable Car gondola (7,4 km) koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Zhangjiasie u Kini, u okviru kojeg je snimljen kultni film Avatar nagrađen oskarom reditelja Džejmsa Kamerona.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x