Prorektor Ristić: Univerzitet će reagovati pošto je Upravni sud poništio odluku o doktoratu Malog

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto BetaPhoto/Milan Obradović

 Prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić kazao je da će taj univerzitet “sigurno reagovati” na to što je Upravni sud poništio odluku kojom je doktorat ministra finansija Siniše Malog proglašen plagijatom i dodao da se čeka analiza pravne službe.

Ristić je u emisiji “Utisak nedelje” na TV Nova rekao da će pravna služba Univerziteta predložiti “kako da Univerzitet postupi u smislu zaštite interesa te ustanove”.

Kazao je da će “analiza pravne službe dati predlog” kako da “upodobim proceduru” sa, kako je dodao, izveštajem Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta o tome da je Mali plagirao doktorat.

“Dakle, da ne napravimo proceduralnu grešku i da nas ne bi opet Upravni ili neki drugi sud vraćao na početak… Ali Univerzitet u Beogradu će sigurno reagovati”, kazao je on.

Po rečima Ristića, interes Univerziteta jeste da se sprovede ono što je logično na osnovu izveštaja Odbora za profesionalnu etiku, preneo je portal Nova.rs.

Prorektor Univerziteta u Beogradu za nastavu, Dejan Filipović, potvrdio je 22. marta da je odluka Upravnog suda u vezi sa osporenim doktoratom ministra Siniše Malog stigla u Rektorat i da je prosležena službi za pravne poslove radi tumačenja i mišljenja.

“Mislili su da je priča o doktoratu Malog zaključena i završena, i rektor je jednom prilikom izjavio da se Senat time neće baviti”, rekao je on.

Upravni sud je prethodno odlučio da Senatu na ponovno odlučivanje vrati predmet o poništavanju doktorata Siniše Malog koju je Senat Univerziteta u Beogradu doneo 22. decembra 2021. “zbog neakademskog ponašanja” – jer je njegov doktorski rad bio plagijat.

To je bio drugi put da Senat poništava sporni doktorat, pošto je prva takva odluka ukinuta jer je Upravni sud našao procesni nedostatak.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x