Prelević: Sudovi se pokazali kao najbolji deo države u slučaju Doljevac

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija
Podelite vest

Advokat Božo Prelević ocenio je danas da su se sudovi pokazali kao “najbolji deo države”, jer su Dejanu Stanojeviću, vozaču automobila koji je na naplatnoj rampi Doljevac 2019. godine usmrtio Staniku Gligorijević, povećali kaznu i osudili ga na četiri i po godine zatvora.

Prelević, koji je u tom postupku zastupao porodicu Stanike Gligorijević, rekao je za list Danas da je sud povisio kaznu Stanojeviću “zbog toga što je pristao da igra ulogu kaskadera”.

“U tom slučaju, potpuno se slažem sa odlukom Apelacionog suda u Nišu, jer onaj koji prihvati da bude kaskader u sudskom predmetu i treba da bude strože kažnjen”, kazao je Prelević.

On je ocenio da na toj rampi nije stradala samo Stanika Gligorijević i teško povredjena njena sestra, već da je “teško povredjen i pravni sistem ove zemlje, pošto se pokazalo da je od suda i tužilaštva moguće sakriti dva minuta snimka”.

“To može da učini samo neko iz vlasti i to samo neko ko je vrlo moćan”, oceno je Prelević.

Stanika Gligorijević poginula je 31. januara 2019. godine, kada je na njen automobil koji je stajao na naplatnoj rampi Doljevac naletela “škoda superb” kojom je, kako se navodi, Dejan Stanojević prevozio bivšeg direktora “Koridora Srbije” Zorana Babića.

Na sudjenju su prikazana četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe, od kojih je jedna trebalo da prikaže situaciju nesreće, ali se prekida na dva minuta, zbog čega se na snimku ne vidi trenutak udesa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x