Predsednik rukometnog kluba Partizan smenjen iz Upravnog odbora lige zbog skandiranja Vučiću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: rss.org.rs
Podelite vest

Predsednik rukometnog kluba Partizan Željko Perkunić nije više član Upravnog odbora Arkus lige, pošto je smenjen zbog nedoličnog ponašanja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kako je saopštio Rukometni savez Srbije, zbog nemilih događaja održana je hitna Skupština Asocijacije rukometnih klubova Srbije, na kojoj je doneta odluka o razrešenju Željka Perkunića sa mesta člana Upravnog odbora Arkus lige.

Od 25 članova Skupštine, za smenu je glasalo 23 člana, dok glasanju nisu pristupili rukometni klubovi Partizan i Dinamo.

Perkunić je snimljen kako sa navijačima Partizana, tokom gostovanja sa košarkaškim klubom u Kaunasu i utakmici sa Žalgirisom u Evroligi, nepristojno skandira predsedniku Srbije.

RSS je oštro osudio bilo kakvo neprimereno ponašanje rukometnih zvaničnika i funkcionera prema državi i njenom predsedniku Vučiću.

Savez je naveo da je država na čelu sa predsednikom dala izuzetan doprinos razvoju srpskog klupskog rukometa kroz značajna sredstva.

“Nijedan član RK Partizan nije deo bilo koje komisije niti učestvuje u rukovođenju Saveza, ali će Rukometni savez Srbije o daljim aktivnostima u okviru Super lige za rukometaše razgovarati sa čelnicima lige. Rukomet u Srbiji ima značajnu podršku države Srbije i predsednika Vučića koji je od velike važnosti za napredak našeg sporta”, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica RSS Milena Delić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x