Ponoš: Ovo je početak kraja vlasti Vučića i SNS; Tepić: Mnoge nepravilnosti tokom izbora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ujedinjeni za pobedu Srbije
Podelite vest

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbiju Zdravko Ponoš ocenio je da su današnji izbori “početak kraja” vlasti Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

On je kazao da je ta koalicija pobedila u “urbanim sredinama” i tamo gde je imala “nešto bolju medijski situaciju”.

“Uspeli smo da upalimo svetlo jer su građani u prethodnih desetak godina navikli da žive u polumraku. Sada su videli ambijent polupolupane Srbije, videli su sebe ponižene i osiromašene, videli su svoje goniče u prirodnom izdanju, da oni nisu ni moćni ni jaki”, kazao je Ponoš.

Ocenio je da je najveći domet današnjih izbora što je “razbijen strah” kod građana.

“Ljudi su izašli na izbore, pokrenuli smo nadu i mi to nećemo prokockati”, kazao je Ponoš.

Nosilac liste na parlamentarnim izborima koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić izjavila je večeras da je uverena da opozicija i dalje vodi po glasovima dobijenim na izborima za Skupštinu Beograda.

“Takve zvanične rezultate očekujemo u narednim satima kada ćemo se ponovo obratiti”, kazala je Tepić na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da brojanje glasova sa izbora za Skupštinu Beograda još nije počelo zbog redosleda po kojem prioritet imaju predsednički i parlamentarni izbori.

“Na osnovu nedovoljno reprezentativnog uzorka u ovom trenutku, u urbanim sredinama, u većim gradovima, naša lista vrlo često je pobeđivala listu Srpske napredne stranke”, navela je Tepić.

Istakla je da su neregularnosti dominirale “na obodima” koje je teško bilo kontrolisati te da se dešavalo da su na svim tim biračkim mestima zabeležene izborne neregularnosti.

Ona je navela da je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Djorđević izašao sa rezultatima izbora dok je glasanje još trajalo i ocenila da je tako nešto nezapamćeno.

Naglasila je da je ta koalicija zabeležila hiljade nepravilnosti, za koje ima i dokaze.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković izjavio je da veruje da je opozicija “izvojevala” pobedu u Beogradu.

Janković je kazao da je koalicija uspela u Beogradu probudi nezapamćenu energiju i snagu volje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x