Počelo kupanje na bazenu u Gostilju, selu najlepšeg vodopada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turistička organizacija Zlatibora
Podelite vest

Najlepši vodopad visok 22 metra, otvoreni bazen sa izvorskom vodom, divno uređen park, pešačke staze, ukusna pastrmka, gostoprimljivi domaćini… To je u najkraćem slika zlatiborskog sela Gostilja, koje će i ovog leta, nema sumnje, biti vrlo posećeno. Ovde su dobro pripremili sve sadržaje za letnju navalu turista.

Gostilje je udaljeno 24 km od turističkog centra Zlatibora. Pruža nezaboravan odmor za sve one koje su željni prirode. U ovoj neiscrpnoj riznici prirodnih atrakcija, koja oduševljava prizorima, sve je spremno za predstojeću letnju turističku sezonu. Poseta vodopadu je moguća tokom cele godine, a otvoreni bazen upravo je počeo sa radom. To omogućava posetiocima da upotpune svoj boravak na Zlatiboru i uživaju u ovoj oazi netaknute prirode.

Okolina sela Gostilja pruža idealne uslove za sakupljanje lekovitog bilja, kao i za ribolov, sportski turizam, duge šetnje. Tu svi putevi vode ka jednoj od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora, Gostiljskom vodopadu. Voda Gostiljske reke ovde se, uzvodno od njenog ušća u reku Katušnicu, obrušava sa 22 metara visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven i impresivan vodopad. Do njega vode uređene pešačke staze, uz koje su postavljena odmorišta sa klupicama, roštilj i dečje igralište.

Nedaleko od ove prirodne turističke atrakcije nalazi se prostrani otvoreni bazen napunjen čistom izvorskom vodom, gde se u sezoni osvežavaju mnogi kupači. Bazen je dugačak 35, a širok 15 metara. U prvom delu dubina je pola metra i postepeno se povećava do 1,6 metara. Oko bazena se nalaze sportski tereni pogodni za rekreaciju, zatim sadržaji za decu, ljuljaške i klackalice, a posetioci se ovde mogu okrepiti toplim i hladnim napicima, sladoledom, ceđenim sokovima, te uživati u specijalitetima tradicionalne kulinarske ponude ovog kraja.

Radno vreme bazena u Gostilju je od 9 do 20 časova, cene ulaznica 300 dinara za odrasle, a 200 za decu (od 3 do 12 godina).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x