Od 23. do 25. novembra održavaju se tri sajamske manifestacije

Pet sajamskih manifestacija do kraja novembra na Beogradskom sajmu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Sajam.rs
Podelite vest

Beogradski sajam najavio je da se do kraja novembra planira održavanje pet tradicionalnih sajamskih manifestacije, posvećenih energetici, ekologiji, vanrednim situacijama i zaštiti na radu, etno hrani i piću i zimskoj opremi i turizmu, uprkos ograničenjima nametnutim zbog pandemije korona virusa.

Kako je precizirano u saopštenju, od 23. do 25. novembra održavaju se tri sajamske manifestacije.

Održaće se 16. Medjunarodni sajam energetike, koji je jedan od najvećih i najrespektabilnijih godišnjih regionalnih skupova kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte, gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva, a koji se ovog puta odvija u uslovima globalne i duboke energetske krize.

Pod zajedničkim sloganom “Snaga prirode”, u isto vreme i na istom mestu, održava se i 17. Medjunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – “EcoFair”, posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na zelenu ekonomiju, industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

Pokrovitelji Sajma energetike i Sajma ekologije su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine, uz partnerski odnos Privredne komore Srbije.

Takodje na istom mestu i u isto vreme, održava se i 42. Medjunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – “112 Expo”, koji se bavi zaštitom od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata, povreda na radu, reagovanjem u vanrednim situacijama, bezbednošću i zdravljem na radu.

Pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Kako je navedeno, na dan kad se zatvaraju kapije ovih sajmova otvaraju se kapije sledeća dva, koji će trajati od 25. do 28. novembra.

Na 15. Sajmu etno hrane i pića, regionalnoj smotri prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, biće predstavljeni nacionalni specijaliteti, proizvodi karakteristični za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Istovremeno se održava i 35. “Expo-zim”, sajam zimske sportske opreme, koji omogućava zainteresovanima da na jednom mestu pronadju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

Sve sajamske manifestacije održače se uz poštovanje epidemijskih mera, navedeno je u saopštenju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x