Pet miliona dinara za sufinansiranje rezervata prirode ‘Carska bara’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: YouTube N1 video printscreen

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je ugovor vredan pet miliona dinara predstavnicima Ustanove “Rezervati prirode Zrenjanin”, za Specijalni rezervat prirode “Carska bara”, za sufinansiranje projekta “Čuvamo prirodu, štitimo Carsku baru”.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, sredstva su izdvojena u okviru konkursa namenjenog sufinansiranju projekata, za kapitalna ulaganja, koja realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji Vojvodine u 2022. godini.

“Sredstva će biti upotrebljena za izgradnju osmatračnice i vidikovca i za kupovinu neophodne opreme koja treba da poboljša rad upravljača, odnosno njihovih čuvara prirode koji se staraju da ovo zaštićeno dobro bude očuvano u skladu sa svim ekološkim standardima i standardima prirode”, istakao je Erceg.

Istakao je da će naredni period biti izazov za realizovanje novih projekata kojima treba ojačati rad upravljača zaštićenih područja i što bolje se zaštititi od eventualnih štetnih posledica, poput požara koji su se u prethodnom periodu dogodili upravo na ovom području.

Direktor “Rezervata prirode Zrenjanin” Dejan Jovanov rekao je da će sredstva biti upotrebljena i za kupovinu novog katamarana, dvoosovinske prikolice sa protivpožarnom opremom, kao i opremu za motorni čamac i dva “Jamahina” motora u cilju što efikasnijeg čuvarskog nadzora.

Foto: YouTube N1 video printscreen
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x