Održan žreb za Australijan open, još uvek se ne zna da li Đoković ostaje u Australiji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Photo: Beta/Michael Probst
Podelite vest

Žreb je odlučio da će prvi meč na Australijan openu Đoković odigrati protiv našeg tenisera Miomira Kecmanovića, u polufinalu mu je potencijalni protivnik Rafael Nadal. Žreb, koji je bio zakazan za 5.00 po našem vremenu, više puta je odlagan da bi se konačno održao u 6.20. Premijer Australije Skot Morison je održao  pres konferenciju na kojoj nije želeo da komentariše situaciju sa Đokovićem, osim što je kazao da se “tu ništa nije promenilo” i da je odluka na ministru za emigracije.

Žreb je odlučio da će se Novak Đoković i Rafael Nadal sastati u polufinalu Australijan opena ako obojica prođu kvalifikacije, a u četvrtfinalu u Melburnu Novakov protivnik bi bio Mateo Beretini. Aktuelni šampion bi u drugoj rundi čekao pobednika u meču  između Tomija Pola i kvalifikanta.

Potencijalni rival u trećoj rundi je Aleksandar Bublik. Polufinale bi, prema ovoj projekciji, Đoković mogao da igra ili protiv Aleksandera Zvereva ili Rafaela Nadala. Na drugoj strani su Stefanos Cicipas i Danil Medvedev, što znači da bi protiv njih Novak mogao da igra samo ako dođe do finala.

U 6.30 po srpskom vremenu, premijer Australije Skot Morison zakazao je konferenciju za novinare  na kojoj je bilo pitanje šta će biti sa Đokovićem. Premijer se pozvao na nedavnu izjavu ministra Huka i rekao da se “ništa nije promenilo i da ministar ima svoje ingerencije koje može da iskoristi” i da on neće dalje komentarisati tu situaciju.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x