Održan 9. “Prvomajski turnir” u fudbalu za mlađe kategorije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turistička organizacija Zlatibora
Podelite vest

Zlatibor je ovih dana bio domaćin tradicionalnog turnira za mlađe kategorije. Od 3. do 6. maja na STC Palisad snage su odmerili dečaci i devojčice uzrasta od 7-13 godina (2008-2014 godište).

“Zlatna planina” poznata po odličnim uslovima za sportske pripreme ovih lepih majskih dana bila je prepuna mališana punih takmičarskog duha. Turnir je privukao veliku pažnju kako roditelja učesnika kao njihovih najvernijih navijača tako i turista, koji su imali priliku da vide takmičenje i iz kabina Gold gondole što je putnicima bilo posebno interesantno.

U godištu 2008. najuspešnija je bila ekipa užičke Slobode, ispred Bambija iz Višegrada, Bubamare iz Kraljeva i Čajetine. Inter iz Beograda slavio je u 2009. godištu, ispred Čukaričkog, niškog Kopernikusa i Crvene zvezde Užice. Najuspešniji u 2010. godištu bio je FK Bidžo iz Kumanova, a slede Sanrajz Šabac, Gol Beograd i Crvena zvezda Užice. Čukarički je bio najuspešniji u godištima 2011. (ispred Reala iz Lazarevca, Bolesnikova iz Novog Sada i Gola iz Beograda) i 2012. (ispred Mačve, Vojvodine i Dimitrijevića).

The gallery was not found!

U godištu 2013. Real Lazarevac je osvojio pobednički pehar, ispred Javor Matisa iz Ivanjice i dve čačanske ekipe, Aresa i Slobode. FK Čajetina je svoj najzapaženiji rezultat ostvario u godištu 2014, gde je u finalu poražen od Crvene zvezde.

Turnir je organizovala OFK Crvena Zvezda iz Užica, a igralo se na terenima sa veštačkom travom dimenzija 50 x 35, sa po 7 igrača u ekipi uz trajanje utakmice od 25 minuta. Za najbolje četiri ekipe u svakoj kategoriji obezbeđeni su pehare i medalje.

Takmičenje je bilo međunarodnog karaktera i okupilo je ekipe iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije, a sve epidemiološke mere uredno su poštovane.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x