Od ponoći se ukidaju epidemiološke mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Od utorka, 3. maja prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak u Srbiju, u vezi sa kovidom-19, kako za strane tako i za domaće državljane, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

„Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

„Ova odluka ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju. Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno“, ističe se u saopštenju.

Prema odluci Vlade, kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo korona virusa i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x