Obradović (Dveri): Francusko-nemački sporazum je kraj na putu prećutnog priznanja Kosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović
Podelite vest

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je u Novom Sadu da je potpisivanje Briselskog sporazuma pre deset godina bio početak, a da je prihvatanje “francusko-nemačkog” sporazuma kraj na putu “puzajućeg i prećutnog priznanja” Kosova na koje je pristala vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).

On je na protestnom skupu u Novom Sadu rekao da su lideri SNS-a i SPS-a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić zarad podrške sa Zapada pre deset godina prihvatili da se odreknue srpske policije, civilne zaštite, sudstva i tužilaštva, telekomunikacija i energetike na severu Kosova i Metohije.

“Danas zarad opstanka na vlasti prihvata(ju) sva dokumenta, nacionalne simbole, teritorijalni integritet i suverenost lažne države Кosovo, kao i da se više neće protiviti članstvu takozvanog Кosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji”, rekao je Obradović.

Kako je saopšteno iz Dveri, Obradović je zatražio poništavanje francusko-nemačkog sporazuma, ostavku predsednika Republike i Vlade Srbije, vanredne izbore na svim nivoima, i otkazivanje zajedničke vežbe Vojske Srbije sa NATO.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x