Objavljen snimak navodne kupovine glasova, Tužilaštvo ispituje slučaj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija
Podelite vest

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštili su da ispituju “događaje u vezi navodnih zloupotreba koje su povezane sa održavanjem lokalnih izbora u Ulcinju” među kojima i danas objavljeni snimak o navodnoj kupovini glasova.

Redakcijama više crnogorskih medija dostavljen je snimak navodne kupovine glasova u Ulcinju, gđe su su 27. marta održani lokalni izbori.

Na snimku se navodno čuju lider GP URA Dritan Abazović, čelnik ulcinjskog odbora tog pokreta i nosilac liste “Za novi početak” Omer Bajraktari, predsednik Demokratske partije i poslanik Albanske koalicije “Jednoglasno” Fatmir Đeka, komunalni inspektor u Ulcinju Amir Mehmeti i nepoznata osoba.

U razgovoru koji se vodi na albanskom, Đeka na pitanje nepoznatog lica – “Koliko vi dajete za glas?”, navodno odgovara: “Onoliko koliko ti niko nije dao. Jesi li razumio? Neće ti ništa faliti. Ako ti neko dođe i nudi nešto, ti dođi kod nas”.

Mehmeti nepoznatoj osobi navodno govori: “Ako ti neko bude ponudio 100 ili 200 eura, od nas imaš 50 eura više”.

Bajraktari pominje “spisak” i “sigurne ljude”, dok se Abazović navodno čuje kratko na početku snimka.

Đeka je Vijestima rekao da je snimak montiran.

“Dečja priča i montaža. To je očajnički pokušaj naše konkurencije da se blamiraju naši ljudi. Ništa drugo”, kazao je on “Vijestima”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x