NSZ pozvala lokalne samouprave na učešće u sufinansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u 2022.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije pozvala je organe autonomnih pokrajina i jedinica lokalnih samouprava da učestvuju u sufinansiranju mera i programa aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini.

Podseća se da je u skladu sa Strategijom zapošljavanja u Srbiji, za period od 2021. do 2026. godine i Akcionim planom za 2021-2023, planirano učešće pokrajina i lokalnih samouprava u sufinansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predvidjenih lokalnim planskim dokumentom.

Kako je precizirano, mere aktivne politike zapošljavanja su stručna praksa, pripravništvo za mlade sa visokim i sa srednjim obrazovanjem, sticanje praktičnih znanja, obuka na zahtev poslodavca za nezaposlene, subvencija za zapošljavanje kategorije teže zapošljivih, subvencija za samozapošljavanje i javni radovi.

Ukazano je da lokalni planski dokument u oblasti zapošljavanja mora biti u saglasnosti sa Akcionim planom, odnosno sa pokrajinskim planskim dokumentom u oblasti zapošljavanja.

Autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave koja u okviru pokrajinskog, odnosno lokalnog planskog dokumenta u oblasti zapošljavanja obezbedjuje više od polovine sredstava potrebnih za finansiranje odredjene mere aktivne politike zapošljavanja, može podneti zahtev Nacionalnoj službi za učešće u finansiranju.

Izuzetno, ukoliko se radi o nerazvijenoj jedinici lokalne samouprave, ministar nadležan za poslove zapošljavanja može odobriti učešće u finansiranju i kada je obezbedjeno manje od polovine potrebnih sredstava.

Zahtevi mogu biti podneti nadležnim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje, najkasnije do 28. februara.

Sve informacije o učešću u sufinansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini, kao i obrazac zahteva za učešće, mogu se naći na veb stranici: www.nsz.gov.rs.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x