Novih 400 policajaca pozornika na ulicama u svim delovima Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa 228 pripadnika tog ministarstva koji su u Beogradu angažovani kao pozornici, a među njima je 170 novih pozornika koji su krajem prošle godine završili obuku i 1. januara stupili na dužnost.

Vulin je tom prilikom novim pozornicima iskazao zahvalnost na tome što su izabrali da rade kao policajci u zajednici i budu sa onima koji su najslabiji i pomoć im je potrebna svakog dana i da zato moraju da budu najjači. Ne brinite o položaju i snazi onog sa kim pričate, već samo o zakonu i zemlji koju čuvate, poručio je ministar.

U Policijskoj upravi za grad Beograd poslove policajca u zajednici do sada je obavljalo 58 policijskih službenika, a od 1. januara im se pridružilo još 170 mladih kolega koji su završili osnovnu policijsku obuku u Centru za obuku u Sremskoj Kamenici.

Centar je, po prvi put, polaznike osposobljavao za rad na tom mestu, pa su kandidati u toku obuke prošli specifične module u oblasti rada policije u zajednici, problemski orijentisanog rada i veština komunikacije i stekli potrebna znanja i veštine neophodne za obavljanje svog posla.

Policajac Aleksandar Popović iz PS Vračar, koji već nekoliko godina radi kao pozornik, rekao je da je suština njihovog posla da slušaju građane i da u pravom smislu te reči budu njihov servis.

Poslove policajca u zajednici u Srbiji je, do kraja prošle godine, obavljalo 390 policijskih službenika, a od 1. januara te poslove obavljaće još 400 policijskih službenika, koji će biti raspoređeni u svim većim gradovima u Srbiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x