Novi Sad sa 30 miliona pomaže fond za lečenje dece u inostranstvu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Član Gradskog veća Novog Sada za zdravstvo Dragan Stajić i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek potpisali su danas Ugovor o dodeli pomoći tog grada Budžetskom fondu za lečenje oboljenja koja se ne mogu lečiti u Srbiji.

Kako je saopšteno, Novi Sad je ove godine, kao i prošle, u Fond uplatio 30 miliona dinara, dok je ukupna suma od 2016. godine do sada dostigla 115 miliona dinara.

“Zahvaljujući pomoći Fonda, preko dve stotine dece i mladih otišlo u centre za lečenje u inostranstvu, a svetski stručnjaci dolazili u Srbiju zbog operacija” rekao je Stajić.

Državni sekretar Đerlek se zahvalio gradu i svim Novosađanima na humanom gestu ističući da je to ujedno i primer, odnosno poziv drugim gradovima i opštinama da, ukoliko imaju mogućnost, razmišljaju na taj način.

“U odnosu na 2008. godinu kada na računu za lečenje tih bolesti nismo imali sredstava, ove godine imamo četiri milijarde i 600 miliona dinara. Naša projekcija za lečenje retkih bolesti je 12 milijardi danara, tome stremimo i na tome radimo”, dodao je on.

Budžetski fond je osnovan kako bi se pribavila dodatna finansijska sredstva za lečenje pacijenata, za koje Republički fond za zdravstveno osiguranje ne može da obezbedi dovoljan iznos sredstava za lečenje od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x