Nova.rs je nabolji SmartOcto regionalni news portal 2021

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Media Daily
Podelite vest

Media Daily, jedini portal koji se bavi medijima na prostoru nekadašnje Jugoslavije, proglasio je pobednika u takmičenju za najbolji regionalni news portal 2021.  Nova.rs dobila je  ovo priznanje u konkurenciji 30 web portala, a ocenjivali su i stručni žiri i publika. Drugo mesto osvojio je N1 info, a treće buka.com iz Banja Luke. Među prvih deset, na visokom petom i šestom mestu našli su se i Danas i Euronews, dok su  poslednja tri mesta zauzeli B92,  Mondo i Blic.

Nakon tri godine dominacije slovenačkih medija, ovogodišnje takmičenje za najbolji SmartOcto news portal 2021, doneo je sasvim nov poredak i pobednike, piše Media Daily.

Tako je odlučio osmočlani žiri, zajedno sa čitaocima svih 30 portala koji su učestvovali u ovogodišnjoj anketi i dali više od 70.000 glasova.

“Generalno se može reći da je ovogodišnji izbor za regionalni informativni news portal pokzao solidnu kvalitetu portala, odnosno sadržaja koji donose i načina na koji se on, novinarski i vizuelno, obrađuje, ocenio je predsednik žirija i glavni urednik Media daily, Neven Šantić,

Šantić je istakao da je u poređenju sa prvim izborom , 2018. godine, vidljiv pomak u kvalitetu portala, Prilikom prvog izbora odnos između najboljih i najlošijih portala bio je znatno veći nego što je danas.

“Očito, s godinama su oni loši otpadali, a umesto njih u prvi plan izbijaju kvalitetniji portali, I sada ima prostora za primjedbe na određeni broj portala, ali svakako manje nego prethodnih godina. Dobra je vijest za novinarstvo i medije što, u cjelini gledajući, na području regije po broju čitatelja prednjače upravo najkvaliteniji portali”,

Za ovo takmičenje, između 30 regionalnih  informativnih web portala, iz Srbije se takmičilo deset:  blic.rs, 24sedam.rs, b92.net, novosti.rs, .euronews.rs, mondo.rs, danas.rs, n1info.com, nova.rs i rts.rs.

Glasovi čitalaca donosili su  30 odsto bodova, a glasovi žirija 70.

Žiri je radio u sastavu: Marijan Jurenec (Slovenija), Saša Paparella (Hrvatska), Damir Miljević (Bosna i Hercefovina), Milica Slijepčević (Srbija), Olivera Sašek Radulović (Srbija), Miloš Stanić (Srbija), Orce Kostov (Severna Makedonija) i Neven Šantić (Hrvatska).

 

Izvor: Media daily

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x