Nikezić (SSP): Elektoprivreda Srbije danas pred potpunim kolapsom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: SSP.rs
Podelite vest

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da u termoelektrani “Nikola Tesla A” radi jedan blok od ukupno šest, a da u TENT-u B jedan blok od ukupno dva.

Nikezić je u pisanoj izjavi naveo da “niko ne zna koliko će izdržati”, dodajući da mazuta nemaju a da je ugalj “nikad lošijeg kvaliteta”.

 

“U sred enegetske krize, niste obavili remonte na vreme i niste obezbedili dovoljne količine kvalitetnog uglja, čime ste ugrozili snabdevanje strujom za gradjane i privredu, u trenutku kada je Srbija zavejana snegom. Zbog vašeg neodgovornog rukovodjenja, EPS je prvo mesecima pozajmljivao struju od Republike Srpske, a danas je prinudjen da uvozi preko 500 MW dnevno, što znači da svakog dana plaćamo skoro pet miliona evra za struju, koju smo morali da izvozimo”, kazao je.

 

On je dodao da nakon 10 godina nestručnog rada i nemilosrdnog izvlačenja para za partijske firme, EPS od najvećeg investitora u zemlji i motora ekonomskog razvoja – danas postao jedan od najvećih problema.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x