Srbija vesti predstavljaju lepe enterijere

Nije stan iz časopisa, adresa je u centru Niša (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Stan Nišlijke Milice Štrbo u centru Niša uređen sa puno smisla za estetiku i prostor primer je kako se sa malom kvadaraturom mogu postići lepota i funkcionalnost.

U stan u samom srcu Niša Milica Štrbo se uselila prošle godine, a pripreme za useljenje trajale su oko šest meseci.

Ovaj stan ima 38 kvadratnih metara iskoristive površine i još dva kvadrata u terasi. Za Srbija vesti Milica kaže da je deo nameštaja pravljen namenski, prema gabaritima prostora i zbog toga je uspela da postigne stopostotnu funkcionalnost.

Najveću prostoriju u stanu čine kuhinja, dnevni boravak i trpezarija, koje se nalaze u nepregrađenom prostoru. Veštom kombinacijom komada nameštaja Milica je uspela da u dnevnu sobu smesti i klavir.

“Ogledala su vrlo bitna u stanu, jer vizuleno šire prostor”, objašnjava Milica zašto se odlučila za veliko stilsko ogledalo iznad klavira, kao i za ogledala na vratima plakara u hodniku.

Iz istog razloga, dodaje, odlučila se za beli nameštaj, koji preovladava prostorom. Milica je iskoristila i stari nameštaj koji je prefarbala belom mat bojom, kako bi sve u stanu bilo usklađeno.

Podovi su takođe beli, kao i zidovi, sa izuzetkom jedne male površine u kuhinji, koja je u crvenoj boji.

Najzanimljiviji deo stana je svakako kuhinja, u beloj i boji drveta, sa mnoštvom starinskih ukrasa i očuvanog starinskog posuđa koji su deo porodičnog nasleđa.

“Kuhinja mi je bila izuzetno važna, jer volim da kuvam. Odlučila sam se za ovu kombinaciju boja jer to daje toplinu celom ambijentu. Volim taj starinski retro stil, tako sam od istog prozvođača naručila i frižider, šporet, mikrotasalnu peć, aspirator. Uz to sam uklapala slavine koje su takođe morale da budu u tom retro stilu, kao i zavese koje su napravljene po mojoj zamisli”, ističe Štrbo.

Stan koji danas predstavljamo ima hodnik, još dve spavaće sobe, kupatilo i terasu koja je, osim zimi, puna cveća. Inače, vlasnica ovog stana završila je Umetničku školu u Nišu i diplomirani je sociolog. Primenjena umetnost je uvek zanimala, a kako kaže, uvek je volela da prelistava časopise za uređenje doma. Čitaoci Srbija vesti imali su prilike da se upoznaju sa umetničkim radom Milice Štrbo kroz umetničke lutke (art dolls) koje stvara poslednjih desetak godina.

Dve godine epidemije korona virusom uticale su na mnoge građane da se okrenu uređenju prostora u kome žive, zato Srbija vesti pokreću rubriku u kojoj možete predstaviti svoj životni prostor, posebno ako ste zadovoljni kako ste realizovali svoje zamisli.

Fotografije i kontakt podatke (broj telefona) možete slati na info@srbijavesti.rs

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x